Παιδικές τροφές

Σαλάτα κοτόπουλου και αβοκάντο με μέλι-λάιμ

<στυλ>
h2 {
μέγεθος γραμματοσειράς: 24 px;
χρώμα: #FF4500;
}
Π {
μέγεθος γραμματοσειράς: 16 px;
}
ul {
λίστα-στυλ-τύπος: δίσκος;
περιθώριο-αριστερά: 20 εικονοστοιχεία;
}

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου είμαι ενθουσιασμένος που θα μοιραστώ μαζί σας τη λαχταριστή συνταγή μου για σαλάτα κοτόπουλου με μέλι-λάιμ και αβοκάντο. 🍨Αυτή η αναζωογονητική σαλάτα συνδυάζει τη γλυκύτητα του λάιμ, τη γλυκύτητα του μελιού και την κρεμώδη υφή του αβοκάντο για να δημιουργήσει μια τέλεια ισορροπία γεύσεων. 🥗Είναι ένα απολαυστικό πιάτο που κάνει ένα χορταστικό γεύμα από μόνο του ή μια φανταστική προσθήκη σε οποιοδήποτε άλειμμα.

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα σαλάτας
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο

Προετοιμασία

1. 🍭Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι για να φτιάξετε τη μαρινάδα.

2. 🍡Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. 🍵Καλύψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα και μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα για περισσότερη γεύση.

3. 🍏Προθερμάνετε τη σχάρα ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 🍫Μαγειρέψτε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165°F (74°C).

4. 🍰Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σχάρα ή το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. 🍤Στη συνέχεια κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.

5. 🎂Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, συνδυάστε τα ανάμεικτα χόρτα σαλάτας, τις φέτες αβοκάντο, το κόκκινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

6. 🍹Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο στη σαλατιέρα και ανακατέψτε απαλά τα πάντα μαζί.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη σαλάτα με κοτόπουλο με μέλι και αβοκάντο είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του μαριναρίσματος του κοτόπουλου.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Αυτή η νόστιμη σαλάτα παρέχει ένα ολοκληρωμένο διατροφικό προφίλ. 🍪Κάθε μερίδα περιέχει περίπου:

  • Θερμίδες: 350
  • Πρωτεΐνη: 25 g
  • Λιπαρά: 20 g
  • Υδατάνθρακες: 20 g
  • Ίνες: 8 g
  • Ζάχαρη: 9 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτή η ζωντανή σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί μόνη της ως ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. 🥮Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση, τακτοποιήστε το κομμένο αβοκάντο, τα ντοματίνια και τον κόλιαντρο πάνω από τα χόρτα της σαλάτας πριν προσθέσετε το κοτόπουλο. 🍶Μπορείτε επίσης να περιχύσετε λίγο επιπλέον χυμό λάιμ και μέλι από πάνω για μια πρόσθετη έκρηξη γεύσης. 🍧Για παράπλευρες εναλλακτικές, μπορείτε να το σερβίρετε με ζεστό ψωμί ή ψητά λαχανικά για να συμπληρώσετε τη φρεσκάδα της σαλάτας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. 🥖Η σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο θα μείνει φρέσκια για έως και 2 ημέρες. 🥓Ωστόσο, είναι καλύτερα να το απολαμβάνετε όταν το σερβίρετε αμέσως για να διατηρήσετε την τραγανότητα και τις γεύσεις του.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. 🍸Το κοτόπουλο είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης και περιέχει απαραίτητα αμινοξέα απαραίτητα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. 🥛Το αβοκάντο είναι γεμάτο με μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα για την καρδιά. 🍉Το λάιμ παρέχει μια αναζωογονητική δόση βιταμίνης C, ενώ το μέλι προσθέτει φυσική γλυκύτητα και ορισμένα αντιοξειδωτικά. Τα ανάμεικτα χόρτα σαλάτας προσφέρουν μια ποικιλία φυτοθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών, συμβάλλοντας σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο με μέλι, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Σαλάτα Cobb: Μια κλασική σαλάτα που περιέχει κοτόπουλο, αβοκάντο, μπέικον, βραστά αυγά, ντομάτες και μπλε τυρί.
  • Σαλάτα κοτόπουλου μάνγκο: Μια τροπική ανατροπή σε μια σαλάτα κοτόπουλου με την προσθήκη φρέσκου μάνγκο, ανάμεικτα χόρτα και πικάντικο ντρέσινγκ.
  • Ελληνική σαλάτα: Ένας γευστικός συνδυασμός από αγγούρια, ντομάτες, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές, τυρί φέτα και μυρωδικά, τέλειος για ένα ελαφρύ και δροσιστικό γεύμα.
  • Ταϊλανδική μοσχαρίσια σαλάτα: Μια νόστιμη σαλάτα με ψητό μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκα μυρωδικά, χυμό λάιμ, σάλτσα ψαριού και τσίλι πιπεριές, προσφέροντας ένα μείγμα γλυκών, ξινών και πικάντικων γεύσεων.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Ως σεφ, αντλώ έμπνευση από διάφορες πηγές για να δημιουργήσω μοναδικές και νόστιμες συνταγές. Για αυτή τη σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο με μέλι-λάιμ, η έμπνευσή μου προέρχεται από τις ζωηρές γεύσεις της μεξικάνικης κουζίνας και την επιθυμία να δημιουργήσω ένα πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα και τη γεύση. Επίσης, βρίσκω έμπνευση στη χρήση φρέσκων και υγιεινών συστατικών, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός ισορροπημένου και θρεπτικού γεύματος. Ο συνδυασμός μελιού, λάιμ και αβοκάντο είναι ένας κλασικός συνδυασμός γεύσεων που δεν παραλείπει ποτέ να ευχαριστήσει τους γευστικούς κάλυκες.

Οι πηγές έμπνευσής μου περιλαμβάνουν διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver, ο οποίος τονίζει τη σημασία της χρήσης εποχιακών υλικών και της δημιουργίας πιάτων που είναι και νόστιμα και προσβάσιμα. Επιπλέον, στρέφομαι σε διαδικτυακές πλατφόρμες και ιστότοπους μαγειρικής, όπως Δίκτυο τροφίμων και Bon Appétit, για έμπνευση από την τεράστια συλλογή συνταγών και τη μαγειρική τους εμπειρία.

Συνδυάζοντας τη δημιουργικότητά μου με αυτές τις πηγές έμπνευσης, προσπαθώ να σας φέρω μια συνταγή που όχι μόνο ικανοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες αλλά αντανακλά και το πάθος μου για το μαγείρεμα και τη δημιουργία αξέχαστων γευστικών εμπειριών. Πιάσε λοιπόν την ποδιά σου και έλα να μαγειρέψουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button