Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα μελόψωμο και κανέλα

Συνταγή για μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτά τα μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει ζεστά μπαχαρικά με μια πλούσια, ανακουφιστική γεύση. Ο συνδυασμός τζίντζερ, κανέλας και μελάσας δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και μπαχαρικών. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για να τα γλυκά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ή τη στιγμή που θέλετε να απολαύσετε μια ζεστή και νόστιμη απόλαυση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ φλιτζάνια

Αλεμμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού

τριμμένη κανέλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
½ φλιτζάνι

Καστανή ζάχαρη
¾ φλιτζάνι

Μελάσα
⅓ φλιτζάνι

Αυγό
1

Ζάχαρη κρυσταλλική, για έλαση
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεσαία και μεγάλα)
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή μίξερ χειρός
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Κλάστης
  • Κόφτες για μπισκότα (προαιρετικά)
  • Φύλλα ψησίματος
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Σχάρα ψύξης

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας ξεκινήσουμε να ετοιμάσουμε τα υπέροχα μπισκότα μας!

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το τριμμένο τζίντζερ, την τριμμένη κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ελάτε στην άκρη.

Βήμα 2:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ ή ένα μίξερ χειρός για αυτό το βήμα.

Βήμα 3:

Προσθέστε τη μελάσα και το αυγό στο μείγμα μπουτύρου-ζάχαρης και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 4:

Προσθέστε σταδιακά το υγρό ξηρών υλικών στα υλικά ενώ ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να γίνει μια ζύμη.

Βήμα 5:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και πλάθουμε κάθε μέρος σε δίσκο. Τα τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Η ψυχή της ζύμης θα διευκολύνει τον χειρισμό της όταν τυλίγετε και κόβετε.

Βήμα 6:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε τα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα ή πατάκια σιλικόνης.

Βήμα 7:

Απλώστε την παγωμένη ζύμη σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου ¼ ίντσας. Χρησιμοποιήστε κουπατ για μπισκότα για να κόψετε τα επιθυμητά σχήματα ή απλώς κυλήστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.

Βήμα 8:

Αν θέλετε, τυλίξτε κάθε σχήμα ζύμης μπισκότου ή μπάλα σε κρυσταλλική ζάχαρη για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας και λάμψης.

Βήμα 9:

Το προετοιμάστε τα μπισκότα φύλλα ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να απλωθούν κατά το ψήσιμο.

Βήμα 10:

Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρώς γύρω από τις άκρες.

Βήμα 11:

Βγάλτε τα φύλλα ψησίματος από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσετε εντελώς.

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα σπιτικά μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα με ένα φλιτζάνι ζεστό κακό ή το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα!

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των μπισκότων με μελόψωμο και κανέλα θα κάνει περίπου 20 λεπτά για την προετοιμασία της ζύμης, επιπλέον 1 ώρα για να παγώσει η ζύμη. Ο χρόνος ψησίματος ανά χώρα είναι περίπου 8-10 λεπτά και μπορείτε να περιμένετε να κάνετε δύο τρεις παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων σας. Συμπεριλαμβανόμενου χρόνου ψυχής, ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας θα πρέπει να είναι περίπου 2 ώρες.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, εδώ είναι μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Αντικαταστήστε το αυγό με ένα αυγό λιναρόσπορου ή chia. Για να φτιάξετε ένα αυγό με λιναρόσπορο ή σπόρους chia, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σπόρους chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σαν gel.
  • Βεβαιωθείτε ότι η μελάσα που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς τους vegan, καθώς ορισμένες ποιότητες μπορούν να περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα. Ψάξτε για μη θειούχα μελάσα, η οποία είναι συνήθως vegan.

Κάνοντας αυτές τις απλές αντικαταστάσεις, μπορείτε να κάνετε φιλικά προς τους vegan Μπκότα μελόψωμα και κανέλα χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά πριν τα προσθέσετε στα υγρά συστατικά για να βρείτε ομοιόμορφη κατανομή των μπαχαρικών και να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους.
  • Όταν μετράτε το αλεύρι, ρίξτε το με μια κουταλιά στο μεζούρα και ισοπεδώστε το με μια ευθεία άκρη για ακριβείς μετρήσεις.
  • Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο στη ζύμη.
  • Αν προτιμάτε πιο μαλακά μπισκότα, μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά ένα ή δύο λεπτά. Για πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για λίγο μεγαλύτερη διάρκεια.
  • Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα πριν αποθηκεύσετε για να μην μουσκέψουν.
  • Για να προσθέσετε μια διακοσμητική πινελιά, μπορείτε να περιγράψετε λιωμένη λευκή σοκολάτα ή γλάσο πάνω από τα κρύα μπισκότα.
  • Αυτά τα μπισκότα κάνουν επίσης ένα υπέροχο δώρο κατά την περίοδο των γιορτών. Συσκευάστε τα σε ένα γιορτινό κουτί ή κουτί και δέστε το με μια κορδέλα για ένα προσεγμένο σπιτικό δώρο.

Τώρα που έχετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα, φορέστε την ποδιά σας και ετοιμαστείτε να ψήσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (ένα μπισκότο) μπισκότα μελόψωμο και κανέλα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
4,5 g

Κορεσμένα λιπαρά
2,7 g

Χοληστερόλη
15 mg

Νάτριο
110 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
18g

Διαιτητικές ίνες
0,3 g

Σάκχαρα
9g

Πρωτεΐνη
1g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις ποσότητες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Τα μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα είναι νόστιμα από μόνο τους, αλλά μπορείτε να αναβαθμίσετε το σερβίρισμα και την παρουσίασή σας προσθέτοντας μερικές υπέροχες συνοδευτικές ή εναλλακτικές λύσεις. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Σερβίρετε τα μπισκότα με μια κούκλα σαντιγί ή παγωτό βανίλια για ένα παρακμιακό επιδόρπιο.
  • Δημιουργήστε μια εορταστική πιατέλα για μπισκότα τακτοποιώντας τα μπισκότα δίπλα σε άλλες γιορτινές λιχουδιές όπως μπισκότα ζάχαρης, τρούφες σοκολάτας ή φλοιό μέντας.
  • Ρίξτε λιωμένη μαύρη ή λευκή σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίστε από πάνω από θρυμματισμένα ζαχαρωτά ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά.
  • Συνδυάστε τα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι με καρυκεύματα ή μηλίτη μητέρα για να βελτιώσετε τις ζεστές γεύσεις.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μπισκότα ως βάση για σπιτικά σάντουιτς παγωτού. Απλώς βάλτε μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό ανάμεσα σε δύο μπισκότα και απολαύστε!

Γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας και κάντε αυτά τα μπισκότα με μελόψωμο και κανέλα στο επίκεντρο του τραπεζιού σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα μελόψωμο και κανέλα φρέσκα και νόστιμα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν φρέσκα για έως και μία εβδομάδα.

Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να παγώσετε τα cookie. Το βίντεο τα σε μια σακούλα ή δοχείο κατάψυξης, χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.

Θυμηθείτε, τα σπιτικά μπισκότα απολαμβάνετε πάντα καλύτερα όταν είναι φρέσκα και ζεστά χωρίς φούρνο. Συγκεντρώστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή για μπισκότα μελόψωμο και κανέλα περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν για την υγεία. Ακολουθεί μια ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας:

  • Τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας και στην πέψη.
  • Κανέλα: Η κανέλα έχει αντιοξειδωτικές προτάσεις και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.
  • Μέλασα: Η μελάσα περιέχει βασικά μετάλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο.
  • Άγλυκο κακάο σε σκόνη: Η σκόνη κακάο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να έχουν

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button