Εύκολες συνταγές

Συνταγή διχτυωτού μπισκότου αμυγδάλου

Σχετικά με τη συνταγή

Τα διχτυωτά μπισκότα αμυγδάλου είναι λεπτές και νόστιμες λιχουδιές που θα μαγέψουν τους γευστικούς σας κάλυκες με τον περίπλοκο σχεδιασμό και τη γεύση ξηρών καρπών. Αυτά τα βουτυράτα μπισκότα φτιάχνονται με αλεσμένα αμύγδαλα, δίνοντάς τους μια πλούσια και απολαυστική υφή. Το μοναδικό σχέδιο διχτυού στην κορυφή προσθέτει μια πινελιά κομψότητας σε αυτά τα υπέροχα καλούδια. Είτε τα σερβίρετε σε ένα φανταχτερό πάρτι τσαγιού είτε τα απολαμβάνετε ως απογευματινή απόλαυση, αυτά τα μπισκότα σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

200 g
Αμύγδαλα αλεσμένα

150 g
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 g
Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

100 g
Ζάχαρη άχνη

2
Κρόκοι αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

50 g
Αμύγδαλα σε φέτες για διακόσμηση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα διχτυωτών αμυγδάλων, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα χειρός
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κλάστης
  • Ταψί
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το μαλακό ανάλατο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
3. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι.
5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε κάθε μέρος σε δίσκο. Τα τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
7. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (350°F) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.
8. Ανοίγετε έναν δίσκο ζύμης σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 1/4 ίντσας.
9. Χρησιμοποιώντας ένα δικτυωτό κόφτη ή ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο διχτυού. Μεταφέρετε απαλά την κομμένη ζύμη στο έτοιμο ταψί.
10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον δεύτερο δίσκο ζύμης.
11. Πιέστε προσεκτικά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες στις διασταυρώσεις του μοτίβου του διχτυού για διακόσμηση.
12. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
13. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για τα διχτυωτά μπισκότα αμυγδάλου είναι περίπου 50 λεπτά, ο οποίος περιλαμβάνει 30 λεπτά χρόνο ψύξης για τη ζύμη.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το ανάλατο βούτυρο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη κρέμα με τη ζάχαρη.
– Ψύξτε τη ζύμη πριν την απλώσετε για να μην κολλήσει και να είναι ευκολότερος ο χειρισμός της.
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δικτυωτό κόφτη ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να δημιουργήσετε το σχέδιο διχτυού στα μπισκότα. Προσέξτε όταν μεταφέρετε την κομμένη ζύμη στο ταψί για να διατηρήσετε το σχήμα.
– Το πάτημα κομμένων αμυγδάλων στις διασταυρώσεις του μοτίβου του διχτυού προσθέτει μια κομψή πινελιά στα μπισκότα.
– Προσέχετε τα μπισκότα όσο ψήνονται καθώς ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφί γύρω από τις άκρες όταν τελειώσουν.
– Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης. Αυτό θα τα βοηθήσει να σταθεροποιηθούν και να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
11g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
60 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
12g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
6g

Πρωτεΐνη
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Τα διχτυωτά μπισκότα αμυγδάλου σερβίρονται καλύτερα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ στον ατμό. Τοποθετήστε τα σε μια όμορφη πιατέλα ή σε μια πολυεπίπεδη βάση σερβιρίσματος για να αναδείξετε τον περίπλοκο σχεδιασμό τους. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να τα περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα. Αυτά τα μπισκότα μπορούν επίσης να σερβιριστούν μαζί με κομπόστα φρούτων ή μια κούκλα σαντιγί για μια απολαυστική επιλογή γλυκού. Το λεπτό σχέδιο διχτυού και η γεύση αμυγδάλου τα καθιστούν μια κομψή προσθήκη σε κάθε πάρτι τσαγιού, brunch ή ειδική περίσταση.

Αν ψάχνετε για μερικές εναλλακτικές λύσεις, σκεφτείτε να σερβίρετε αυτά τα μπισκότα με μια επιλογή από μαρμελάδες, κονσέρβες ή μέλι για να τα αλείψετε από πάνω οι επισκέπτες. Τα φρέσκα μούρα ή τα φρούτα σε φέτες, όπως φράουλες ή ροδάκινα, μπορούν επίσης να συμπληρώσουν τις γεύσεις ξηρών καρπών των μπισκότων. Γίνετε δημιουργικοί και πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και συνοδευτικά για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα διχτυωτά μπισκότα αμυγδάλου σας φρέσκα και τραγανά, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα για έως και μία εβδομάδα. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπισκότα σε δοχείο ή σακουλάκι κατάλληλο για κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε και θα είναι τόσο καλά όσο φρεσκοψημένα!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα διχτυωτά μπισκότα αμυγδάλου προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των συστατικών που χρησιμοποιούνται:

  • Τα αλεσμένα αμύγδαλα παρέχουν μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος.
  • Η ζάχαρη άχνη χρησιμοποιείται με μέτρο σε αυτή τη συνταγή, παρέχοντας γλυκύτητα χωρίς να κατακλύζει το διατροφικό προφίλ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε πρόσθετα σάκχαρα με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
  • Το ανάλατο βούτυρο περιέχει ωφέλιμα λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη D. Θα πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
  • Οι κρόκοι αυγών συμβάλλουν σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β12 και του σεληνίου.
  • Το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει γεύση χωρίς να προσθέτει σημαντικές θερμίδες ή θρεπτικά συστατικά.
  • Όταν τα απολαμβάνετε με μέτρο και ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, αυτά τα μπισκότα μπορούν να είναι μια απολαυστική απόλαυση που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να δοκιμάζετε διχτυωτά μπισκότα αμυγδάλου, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες συνταγές με βάση το αμύγδαλο, όπως τα μπισκότα με αμύγδαλο, τα αμυγδαλωτά μακαρόνια ή τα αμύγδαλα Financiers. Αυτές οι λιχουδιές αναδεικνύουν τις υπέροχες γεύσεις και την ευελιξία των αμυγδάλων στο ψήσιμο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη λεπτή και κομψή συνταγή προέρχεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις εξαιρετικές δημιουργίες τους και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στις γεύσεις και την παρουσίαση έχει επηρεάσει πολλούς λάτρεις της ζαχαροπλαστικής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της συνταγής Fishnet Almond Biscuit.

Θυμηθείτε, το μαγείρεμα και το ψήσιμο αφορούν τη δημιουργικότητα και την εξερεύνηση. Μη διστάσετε να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά και να πειραματιστείτε με διαφορετικές παραλλαγές ή διακοσμητικά για να κάνετε αυτή τη συνταγή πραγματικά δική σας. Απολαύστε τη διαδικασία και μοιραστείτε τη χαρά αυτών των λαχταριστών διχτυωτών μπισκότων αμυγδάλου με τους αγαπημένους σας! 🐠🍪

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button