Εύκολες συνταγές

Συνταγή μπισκότου ελιάς

Συνταγή μπισκότου ελιάς

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτά τα αλμυρά μπισκότα ελιάς είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των ελιών με μια τραγανή και βουτυρώδη υφή. Τέλεια ως σνακ ή ορεκτικό, αυτά τα μπισκότα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας με τη μοναδική τους γεύση και παρουσίαση. Η συνταγή είναι εύκολη να ακολουθηθεί και να βρείτε απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες κουζίνες. Ας βουτήξουμε στον κόσμο των γεύσεων και ας μάθουμε πώς να φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα ελιάς!

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 φλιτζάνι
Βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους

1/2 φλιτζάνι
Γάλα

1/2 φλιτζάνι
Πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι
Μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζάνι
Τυρί παρμεζάνα, τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας
Φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα ελιάς, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπάμε ή πιρούνι
– Κόφτης ζαχαροπλαστικής ή δύο μαχαίρια
– Ταψί
– Λαδόκολλα ή ταψί σιλικόνης
– Ο πλάστης
– Μαχαίρι ή κουπατ μπισκότων (προαιρετικό)
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Προσθέστε το κρύο, κομμένο σε κύβους βούτυρο στα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή δύο μαχαίρια για να κόψετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
4. Ρίχνουμε τη γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
5. Προσθέστε στη ζύμη τις ψιλοκομμένες πράσινες και μαύρες ελιές, την παρμεζάνα και το φρέσκο ​​δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την απαλά μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί καλά.
7. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1/2 ίντσας (1,25 cm). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πλάστη για να πετύχετε ομοιόμορφο πάχος.
8. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα κουπατ για μπισκότα, κόψτε τα επιθυμητά σχήματα από τη ζύμη. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να κόψετε τη ζύμη σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα.
9. Το να ετοιμάζεσαι τα μπισκότα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να απλωθούν.
10. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα.
11. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για αυτά τα μπισκότα ελιάς διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη μέτρηση και τη συλλογή των συστατικών, την προετοιμασία της ζύμης, τη διαμόρφωση των μπισκότων και την προθέρμανση του φούρνου. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 15-8 λεπτά, με αποτέλεσμα ο τελικός χρόνος ψησίματος να είναι περίπου 30-33 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι μια γρήγορη και απλή συνταγή που σας επιτρέπει να φρεσκάρετε σε χρόνο μηδέν!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας είναι κρύο και κομμένο σε κύβους πριν το ενσωματώσετε στο αλεύρι. Αυτό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια λεπτή υφή στα μπισκότα.
– Χειριστείτε τη ζύμη απαλά όταν ζυμώνετε για να αποφύγετε την υπερβολική επεξεργασία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκληρά μπισκότα.
– Αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερες ελιές ή να προσαρμόσετε την αναλογία πράσινων προς μαύρες ελιές ανάλογα με το γούστο σας.
– Για πιο έντονη γεύση βοτάνου, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φρέσκο ​​​​δεντρολίβανο ή να πειραματιστείτε με άλλα βότανα όπως η θυμάρι ρίγανη.
– Αν δεν έχετε κόφτη ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μαχαίρια ή ακόμα και με τα δάχτυλά σας για να κόψετε το βούτυρο στο αλεύρι. Ο στόχος είναι να ενσωματωθεί το βούτυρο μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
– Για να μην κολλήσουν τα μπισκότα στο ταψί, μπορείς να λαδώσεις ελαφρά τη λαδόκολλα ή την ταψί σιλικόνη πριν τοποθετήσεις τη ζύμη πάνω σε αυτό.
– Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος γιατί μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο σας. Τα μπισκότα πρέπει να είναι χρυσαφί και τραγανά όταν γίνουν.
– Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε. Αυτό τα βοηθά να σφίξουν και να ενισχύσουν την υφή τους.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (περίπου δύο μπισκότα) μπισκότα ελιάς:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
340 mg

Υδατάνθρακες
19 g

Ίνα
1g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα δεν μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους για να ταιριάζουν σε διαφορετικές περιστάσεις. Ακολουθούν μερικές ιδέες για την εξυπηρέτηση και την παρουσίασή τους:

  • Σαν ορεκτικό: Το σήμα τα μπισκότα ελιάς σε μια πιατέλα μαζί με άλλα σνακ σε μέγεθος, όπως κύβους τυριού, ντοματίνια και αλλαντικά. Αυτό δημιουργεί ένα ελκυστικό και γευστικό άλειμμα ορεκτικών.
  • Με αλείμματα ή ντιπ: Σερβίρετε τα μπισκότα ελιάς με τα αγαπημένα σας αλείμματα ή ντιπ, όπως χούμους, τζατζίκι ή ντιπ ψητή κόκκινη πιπεριά. Ο συνδυασμός γεύσεων θα απογειώσει τη γευστική εμπειρία.
  • Σαν παρέα για σούπες ή σαλάτες: Συνδυάστε αυτά τα μπισκότα με μια χορταστική σούπα ή μια φρέσκια σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα. Προσθέτουν ένα τραγανό στοιχείο και μια έκρηξη γεύσης για να συμπληρώσετε τα άλλα πιάτα.
  • Σαν σνακ μόνοι τους: Απολαύστε τα μπισκότα ελιάς ως αυτόνομο σνακ. Το δημοσίευμα σε ένα μπολ ή αεροστεγές δοχείο για εύκολο μασάζ.

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να γαρνίρετε την πιατέλα ή το πιάτο σερβιρίσματος με κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου ή με ένα πασπάλισμα τριμμένης παρμεζάνας. Αυτές οι μικρές πινελιές προσθέτουν οπτική γοητεία και υπονοούν τις υπέροχες γεύσεις μέσα.

Εάν ψάχνετε για εναλλακτικές πλευρές, εξετάσεις όπως κριτσίνια, κράκερ ή κρέας λαχανικών. Αυτά μπορούν να προσφέρουν πρόσθετες υφές και γεύσεις για να συνοδεύσουν τα μπισκότα ελιάς.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα ελιάς σας φρέσκα και να διατηρήσετε την τραγανότητά τους, να αποθηκεύσετε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούν να διαρκέσουν έως και 3-4 ημέρες εάν αποθηκευτούν σωστά. Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα, μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλας μέσα στο δοχείο για να περιορίσετε την υπερβολική υγρασία.

Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπισκότα ελιάς. Το βίντεο σε μια σφραγισμένη σακούλα κατάψυξη ή δοχείο, φροντίζοντας να χωρίσετε τις στρώσεις με λαδόκολλα για να μην κολλήσετε. Είστε έτοιμοι να τα δύο, απλώς ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ή ξαναζεσταθείτε σε προμηθευμένο φούρνο για λίγα λεπτά για να επαναφέρετε την τραγανότητά τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα μπισκότα ελιάς περιέχουν πολλά συστατικά που προσφέρουν για την υγεία:

  • Ελιές: Οι ελιές είναι πλούσιες σε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς.
  • Δεντρολίβανο: Αυτό το αρωματικό βότανο περιέχει ενώσεις με πιθανές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές πληροφορίες. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την πέψη και να υποστηρίξει τη μνήμη και τη συγκέντρωση.
  • Τυρί παρμεζάνα: Αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο, το τυρί παρμεζάνα παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α. Προσθέτει μια έκρηξη γεύσης umami στα μπισκότα.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και δεν είναι τόσο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά όσο το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι ένα ευέλικτο συστατικό που παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button