Εύκολες συνταγές

Παστά μπισκότα με παρμεζάνα Συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική δημιουργία: Παστά μπισκότα με παρμεζάνα! 😄 Αυτά τα αλμυρά μπισκότα είναι η τέλεια απόλαυση για τους λάτρεις του τυριού, προσφέροντας μια μοναδική πινελιά στο κλασικό γλυκό μπισκότο. Έχετε μια λεπτή ισορροπία αλμυρού και πλούτου από την παρμεζάνα, καθιστώντας τα πραγματικά ακαταμάχητα. Ετοιμαστείτε να αφεθείτε σε έναν θεϊκό συνδυασμό γεύσεων που θα αφήσετε τους γευστικούς σας να χορέψετε από χαρά!

Συστατικά

Δείτε τι θα κάνετε να συγκεντρώσετε για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι

τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι

Κρόκοι αυγών
2

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσουμε αυτά τα λαχταριστά αλατισμένα μπισκότα, ας βεβαιωθούμε ότι έχουμε έτοιμα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Κόφτης ζαχαροπλαστικής ή πιρούνι
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Ο πλάστης
– Κόφτες για μπισκότα (επιθυμητά σχήματα)
– Σχάρα ψύξης

Τώρα που τα έχουμε όλα οργανωμένα, ας ξεκινήσουμε να δημιουργούμε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές! 🍪

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τους κρύους κύβους ανάλατου μπουτύρου, την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
2. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι για να κόψετε το βούτυρο στα στεγνά υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
3. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών στο μείγμα και ζυμώστε απαλά μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη.
4. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξετε.
5. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
6. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη ζύμη παγωμένη σε πάχος περίπου 1/4 ίντσας.
7. Χρησιμοποιήστε κόφτες μπισκότων με τα σχήματα που επιθυμείτε για να κόψετε τα μπισκότα και να τα μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί.
8. Προαιρετικά: Πασπαλίστε ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό πάνω από τα μπισκότα για επιπλέον γεύση και οπτική γοητεία.
9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
10. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτές τις αλμυρές απολαύσεις είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης στο ψυγείο. Είναι σημαντικό να αφήσετε στη ζύμη αρκετό χρόνο να ξεκουραστείτε και να σφίξετε, επιτρέποντας στα μπισκότα να κρατήσετε τέλεια το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Λοιπόν, μην βιαστείτε αυτό το βήμα, αγαπητοί μου σεφ! Η υπομονή είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη δημιουργία μαγειρικών αριστουργημάτων. 😉

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι κρύο και κομμένο σε κύβους όταν το ενσωματώνετε στα ξηρά συστατικά. Αυτό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εύθρυπτη υφή στη ζύμη, με αποτελέσματα ευαίσθητα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα.
– Όταν ανοίγετε τη ζύμη, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη κοπής μπισκότων για να προσθέσετε ποικιλία και γοητεία στο τελικό προϊόν σας. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να εκτιναχθεί στα ύψη!
– Προσέχετε προσεκτικά τα μπισκότα όσο ψήνονται. Οι θερμοκρασίες του φούρνου μπορούν να διαφέρουν, επομένως προσαρμόζονται ανάλογα με το χρόνο ψησίματος για να επιτύχετε την τέλεια χρυσαφένια απόχρωση.
– Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό διασφαλίζει ότι διατηρούν την τραγανότητά τους και δεν θα μουσκέψουν.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Αυτά τα αλατισμένα μπισκότα με παρμεζάνα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά προσφέρουν και κάποια θρεπτική αξία. Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση τιμών ανά μερίδα (η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του cookie):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
55 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
12g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα παρμεζάνας, μπορείτε να τακτοποιήσετε σε μια όμορφη πιατέλα ή να τα τοποθετήσετε σε διακοσμητικά βαζα για μια γοητευτική παρουσίαση. Συνδυάστε τα με τα αγαπημένα σας ντιπ, όπως σάλτσα μαρινάρας, πέστο ή ακόμα και ένα κρεμώδες άλειμμα τυριού για να βελτιώσετε τις γεύσεις. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε δίπλα σε μια σανίδα αλλαντικών, προσφέροντας μια απολαυστική αντίθεση με τα αλλαντικά και τα φρέσκα φρούτα.

Αν αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές για να συμπληρώσετε αυτά τα αλμυρά μπισκότα, να τα σερβίρετε με μια δροσιστική πράσινη σαλάτα ή ένα μπολ με σπιτική σούπα ντομάτας. Η τραγανότητα των μπισκότων θα προσφέρει ένα ικανοποιητικό τραγανό τραγανό μαζί με τις ελαφρύτερες υφές της σαλάτας ή την ανακουφιστική ζεστασιά της σούπας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα αλατισμένα μπισκότα σας με παρμεζάνα φρέσκα και νόστιμα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούν να διαρκέσουν έως και 1 εβδομάδα, διατηρώντας την υφή και τη γεύση τους. Ζείτε σε υγρό κλίμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρό κομμάτι ψωμί μέσα στο δοχείο για να αποθηκεύσετε την υπερβολική υγρασία και να μην μαλακώσετε τα μπισκότα.

Για μακροπρόθεσμη αποθήκευση, μπορείτε να παγώσετε τα ψημένα μπισκότα. Το σημείο σε ένα δοχείο ή σακουλάκι κατάλληλο για κατάψυξη, χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να τα βάλετε, απλώς ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε τα σε χαμηλό φούρνο για λίγα λεπτά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Μια και αυτά τα αλατισμένα μπισκότα είναι σίγουρα απολαυστικά, προσφέρουν ορισμένες ειδικές για την υγεία χάρη στα συστατικά που αναφέρονται:
– Η παρμεζάνα είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, προάγοντας γερά οστά και δόντια.
– Το βούτυρο παρέχει απαραίτητα λίπη και βιταμίνες Α και Ε, ωφελώντας την υγεία του δέρματος και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
– Το μαύρο πιπέρι περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει την πέψη και να βελτιώσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
– Ο μαϊντανός προσθέτει φρεσκάδα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Κ, C και Α, καθώς και σε σίδηρο και φυλλικό οξύ.

Θυμηθείτε, το μέτρο είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές. Προχωρήστε λοιπόν και απολαύστε τα σε λογικές μερίδες!

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης αλμυρών, μπορείτε επίσης να τις περισσότερες από αυτές τις συνταγές:
– Κουλουράκια δεντρολίβανου και θαλασσινού αλατιού: Ένας απολαυστικός συνδυασμός αρωματικού δεντρολίβανου και πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι σε βουτυρένιο ψωμί.
– Τσένταρ και μπισκότα με βότανα: Τυρένια και βότανα που είναι τέλεια για πρωινό ή ως συνοδευτικό με σούπες και μαγειρεύτα.
– Crackers Gruyère and Thyme: Ντελικάτα και τραγανά κράκερ με τη γεύση του τυριού Gruyère και το γήινο άρωμα του θυμαριού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Για τη δημιουργία αυτής της συνταγής, άντλησα έμπνευση από διάσημους σεφ όπως η Ina Garten, γνωστή για την εξειδίκευση της στη δημιουργία απολαυστικών και προσιτών πιάτων. Το πάθος τους για τους γευστικούς συνδυασμούς και η αφοσίωσή τους σε ποιοτικά συστατικά έχει επηρεάσει το δικό μου γαστρονομικό ταξίδι. Πειραματιζόμενοι και προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά, γεννήθηκε αυτή η μοναδική συνταγή για παστά μπισκότα με παρμεζάνα. Ελπίζω να σας φέρει τόση χαρά όπως και σε εμένα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button